Fira Sabadell va acollir el passat divendres el Congrés de la RITSI, la principal xarxa d’estudiants d’informàtica d’Espanya. Uns 1.500 joves, la meitat de fora de Catalunya, van assistir al recinte firal, on van poder contactar amb empreses a la recerca de talent jove. Tant alumnes com empreses coincideixen que el sector de les IT viu un bon moment.

Tot es va celebrar en la Fira de Sabadell, aprofitant les instal·lacions d’exposició i els auditoris dels quals disposa. L’acte es va iniciar amb la cerimònia d’obertura presidida per Jordi Puigneró, Secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya; Eduard Martín Lineros, Degà del Col·legi d’informàtica de Catalunya; Daniel Franco, director de l’Escola d’Enginyeria de la UAB, Assumpció Guasch, representant del Col·legi Tècnic i Grau en Enginyeria Informàtica de Catalunya i Juan Ramón Palomino, President de l’Associació RITSI.

Es va donar especial èmfasi a la poca presència de dones en les carreres d’Enginyeria Informàtica, on fins i tot en Jordi Puigneró va fer aixecar a les noies de l’auditori com a gest per demostrar que hi ha força noies que estudien aquestes carreres i que s’han de fer notar.

Blog Consell d'Enginyeria UAB | VIII Congreso RITSI

A continuació es van realitzar altres xerrades paral·leles, una d’elles, la d’Elisabet Girvent Valls, Directora de Comptes de LinkedIn, on va donar alguns consells als estudiants per crear-se un bon perfil de LinkedIn i posicionar-se ben amunt al cercador de la xarxa social per tal què les empreses els trobin els primers. També hi va haver xerrades de Microsoft, GDG, Barcelona Supercomputing Center, Telefónica o IBM, entre d’altres.

A part de les xerrades també hi va haver una gran zona d’expositors d’empreses on els assistents podien conèixer-les i veure el que oferien. L’objectiu principal de la Fira d’Empreses era la captació de talent. Moltes de les empreses presentaven els seus programes de pràctiques i donàven a conèixer les ofertes laboras que tenien disponibles.

Blog Consell d'Enginyeria UAB | VIII Congreso RITSI

Dos dels estands més grans eren: el de Microsoft, on mostraven les seves tauletes i productes que disposen i el de MSI, on també hi havia una exposició dels seus productes (plaques base i targetes gràfiques gaming) i un espai per provar-les, així com tecnologia de realitat virtual i gaming.

Blog Consell d'Enginyeria UAB | VIII Congreso RITSI

Aquesta edició del VIII Congrés RITSI ha superat el miler d’assistents, prop de 1.500 estudiants, tant de Catalunya com d’altres d’universitats on imparteixen estudis enginyeria informàtica arreu d’Espanya. Una edició on s’ha demostrat tant l’interès dels estudiants d’aquesta carrera per aprendre (ja sigui assistint a xerrades o passant pels estands dels expositors) com de les empreses per descobrir joves talents.

Blog Consell d'Enginyeria UAB | VIII Congreso RITSI

REFERENCIAS

[1] J. de Arriba. Fira Sabadell, epicentre del bon moment de les enginyeries informàtiques: http://www.isabadell.cat/sabadell/economia/fira-sabadell-epicentre-del-bon-moment-de-les-enginyeries-informatiques/ iSABADELL. 20 de març de 2017.

[2] M. Orozco. Sabadell es converteix en la seu de l’enginyeria informàtica per un dia: http://www.pcatala.com/sabadell-converteix-lenginyeria-informatica-dia/ PC CATALÀ. 20 de març de 2017.