El Consell d’Estudiants de l’Escola d’Enginyeria de la UAB va organitzar el passat 27/ABRIL una jornada orientada a la presa de contacte entre estudiants i empreses. Durant la #MEMEnginy es va celebrar la final del concurs StartupLabUAB que va guanyar el grup Arspect.

L’Escola d’Enginyeria de l’Autònoma va acollir un any més la #MEMEnginy on estudiants i empreses van poder tenir un contacte més directe gràcies als estands que es van instal·lar a l’escola. El Consell d’Estudiants de l’Escola d’Enginyeria va organitzar la jornada amb la intenció d’apropar als estudiants d’enginyeria el contacte amb les empreses, la innovació i la investigació.

La jornada que va durar des de les 10.00 h del matí fins les 00.00 h de la nit va comptar amb una àmplia assistència tant d’estudiants interessats com d’empreses. Entre les entitats que van visitar la facultat i van comptar amb un estand destaquen Seat, Roche, OpenTrends, Caixa Enginyers, Accenture… A més, la UAB va comptar amb representació per part del Servei d’Ocupabilitat, el servei d’ocupació de la UAB, on s’oferia orientació als alumnes de cara a la cerca de treball, enguany amb la col·laboració de Barcelona Activa.

La coordinació del Grau d’Enginyeria Informàtica i del Grau d’Enginyeria de Telecomunicacions també van poder fer una presentació de les mencions, les pràctiques en empresa i el TFG, on els estudiants van poder conèixer l’estructura dels últims cursos i resoldre dubtes. A més dels estands d’informació de cadascuna de les empreses a la #MEMEnginy també es va comptar amb un ampli ventall de xerrades i conferències.

Algunes de les conferències destacades van ser la de BarcelonaQBit a les 12 h, on es va explicar la construcció d’un ordinador quàntic, un nou paradigma que es presenta front a la computació tradicional. El Servei d’Ocupabilitat va oganitzar una conferència-monòleg on va donar consells per superar una entrevista de treball.

Consell d'Estudiants d'Enginyeria UAB | #MEMEnginy17

FINAL DEL CONCURS #STARTUPLABUAB

La segona edició de START UP LAB UAB es va celebrar a partir de les 15.00 h on es van fer la presentació dels projectes finalistes i l’entrega de premis. El projecte guanyador, premiat amb 1.500 euros, està impulsat per dos estudiants de l’Autònoma: Josep Arguimbau, estudiant de Dret, i Agustín Silveira, estudiant d’Enginyeria Informàtica i Telecomunicacions.

Arspect s’autodenomina “el buscador de l’art” i és una aplicació per a telèfon intel·ligent i tauleta que funciona com a plataforma publicitària per a artistes i galeries d’art. Segons Arguimbau, “hi ha artistes novells que mostren les seves obres a Instagram sense generar cap rendiment econòmic; l’objectiu és que, publicant-les a Arspect, en puguin generar”.

Per altra banda, el jurat ha atorgat el segon premi de 1.000 euros a Transfer It Easy, projecte ideat per Alexander Nieves i Carlos Mesa, estudiants d’Enginyeria informàtica de la UAB. Es tracta d’una app per emplenar automàticament formularis web mitjançant la lectura de codis QR i que pretén fer-se lloc al mercat del comerç electrònic.

Finalment, el tercer premi, de 500 euros, ha recaigut en Solebolt, un projecte innovador de Marcel Buen i Gabriel Comerón, estudiants de de Física+Química de la UAB. Proposen una plantilla/hardware per a les sabates que aprofita l’energia generada al caminar per carregar la bateria dels telèfons mòbils.

ENTRADA A YUZZ 2018 I MENTORATGE D’UAB-EMPRÈN

A banda del suport econòmic, els tres projectes guanyadors gaudiran d’entrada directa al Programa YUZZ 2018, en el centre YUZZ Cerdanyola de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, i assessorament, formació i espai al Programa UAB-Emprèn.

Consell d'Estudiants d'Enginyeria UAB | #MEMEnginy17