By Mar Galvez – Delegada de 3r del Grau d’Enginyeria Química

El passat 19 d’abril, va donar inici el  LVIII Congrés d’AERRAAITI al campus de Toledo de la Universitat Castilla la Mancha, des de la UAB van anar Mar Gàlvez i Vicenç Anaya, com a representants de les enginyeries d’àmbit industrial. Aquesta edició del congrés ha rebut la participació de més de 50 representants de tota Espanya.

El congrés va començar amb una presentació on es va donar pes a la frase “Sois el presente” volent dir que tots aquells estudiants de nivell ja avançant, no son el futur de la nació, sinó els que tenen força per canviar-la, son el present.

Es varen realitzar un gran nombre d’activitats i ponències, entre altres. Javier de Lara, president d’AERRAAITI, va presentar una plataforma social feta per i cap a estudiants “Comunidad de ingenieros 4.0”.  Es va realitzar una taula rodona envers al consum d’energia i la necessitat de utilitzar energies renovables, van estar presents María Ruth Domínguez, Venacio Rubio Polos, Octavio Armas y José Antonio Galdón. Es va visitar la planta de producció cervesera DOMUS, un dels patrocinadors del congrés.

A més, es van fer ponències sobre robots flexibles per Ismael Payo Gutierre. Es va parlar de CDITI, Àngel Carrero va explicar la importància de COGITI, es va visitar la “EDAR y motores” i es va fer una visita al campus de Toledo, antiga fàbrica d’armament. I es va fer un taller d’emprenedoria.

Es va donar importància a la falta de dones a l’enginyeria, de la desigualtat que encara es viu. Van assistir a la taula redona Sara Góme Martín, María Arántzazu Gómez Carme Ramir, María Ruth Dominguez i Eva Jiménez  Es va arribar  a la conclusió que s’ha d’arribar als més petits, que l’escola es el punt de partida per animar a les futures dones a dedicar-se a l’enginyeria.