El passat 17 de novembre el Consell d’Estudiants de la UAB (CEUAB) va organitzar una sèrie d’actes coincidint amb el Dia Internacional dels Estudiants. A l’Escola d’Enginyeria es van aturar les classes a les 12.00 h i representants del Consell d’Estudiants van llegir un manifest reivindicatiu citant i revivint la resistència de molts estudiants txecoslovacs, que a la ciutat de Praga, un 17 de novembre de 1939, en el marc de la Segona Guerra Mundial, van perdre la vida davant l’ofensiva de l’exèrcit nacionalsocialista per sofocar la revolta de la població.

Commemorem la resistència d’un poble envaït injustament, la lluita dels estudiants txecoslovacs pels seus drets i la seva llibertat. Afortunadament avui en dia no estem en guerra, però tot i així se’ns prohibeix estudiar. No ens enfrontem a armes de foc, sinó a taxes abusives que impedeixen que una part significativa de la població pugui estudiar i a preus de transport que no ens permeten arribar a les aules. Avui són polítiques fetes per uns pocs en contra de la millora d’un país; el nostre país, el que tots nosaltres hem de construir el dia de demà.

Blog Consell d'Enginyeria | 17N Dia Internacional Estudiants

A la 13.30 h es va fer un dinar popular a la Plaça Cívica per després sortir tots junts cap a la mobilització convocada a la Plaça Catalunya de Barcelona.

Commemorem el 17 de novembre per a un futur digne, culte i lliure.