La setmana passada es va desenvolupar a ‘Escuela Politécnica de Cáceres’ el ‘XXVII Congreso de Estudios de Telecomunicación’ i la ‘Asamblea General Ordinaria’. “Una semana espléndida gracias a la Escuela Politécnica de Cáceres de la UEx. Desde la nueva y antigua junta queremos agradecer el enorme esfuerzo que ha hecho para que el congreso saliera tan bien.” Així ho agraïen des de la pàgina oficial del CEET.

Representants de 16 universitats espanyoles on s’imparteixen estudis de Telecomunicacions es van trobar per assistir a conferències, treballar i debatre en torn els estudis de Telecomunicacions. Des del Consell d’Estudiants de l’Escola d’Enginyeria agraïm l’esforç dels dos representants d’estudiants del centre que han sigut escollits per formar part de la Junta Directiva. Pol Àlvarez, estudiant de Màster d’Enginyeria de Telecomunicacions, com a president de l’associació i Marc Caravaca, estudiant de doble grau en Enginyeria Informàtica i Enginyeria de Sistemes de Telecomunicacions, com a vocal.

El Congrés es divideix en dues parts. Per una banda s’organitzen activitats transversals, conferències i grups de treball. Pel que fa a les xerrades, aquestes estaven orientades a donar a conèixer les activitats i grups de recerca que hi ha a la universitat relacionats amb el sector de les telecomunicacions. Una de les més interessants va ser la de FabLab, un espai de desenvolupament encara en una fase inicial i totalment accessible per als estudiants, semblant a un dels projectes que també estem treballant des del centre. Per altra banda, vam comptar amb la presència del president de CREUP, Gorka Martín, i el Vicepresident d’Assumptes Externs, Leonardo Caveda, que ens van parlar de la seva experiència com a representants universitaris.

Gràcies als grups de treball que es van realitzar s’han creat noves comissions. Entre elles trobem la ‘Comissió de Vocació Tecnològica’, encarregada d’elaborar un informe per tal que el CEET i els socis treballin per fomentar la vocació tecnològica envers els joves i augmentar el nombre d’estudiants de Telecomunicació de nou accés. Actualment la branca d’enginyeria es de les menys demandades, en especial l’Enginyeria de Telecomunicacions, essent aquest un dels motius principals de la importància d’aquest grup de treball. Una altra comissió, també de molta importància, què va donar lloc a un gran debat durant l’assemblea, va estar relacionada amb FIRU, el Foro Intersectorial de Representantes Universitarios, un espai de debat per a totes les associacions sectorials que vol canviar el seu rumb i modificar la normativa per tenir una nova estructura interna i ser més potent.

També vam tenir temps de visitar la ciutat antiga de Càceres, un monument històric. Plena de curiositats arquitectòniques, històriques i úniques degudes a l’escassetat d’aigua que hi ha a la regió, en la qual s’estan rodant pel·lícules i series, tals com ‘La Catedral del Mar’. És ben sabut que aquest històric edifici està a Barcelona però precisament per la seva antiguitat històrica es roda aquí. Se’ns dubte, una ciutat que mereix molt la pena visitar i des d’aquí us animem a fer-ho.

Consell d'Enginyeria UAB | Cáceres